Plastik boya nasıl çıkar? Plastik boyalar, içeriğinde bulunan kimyasallardan dolayı bulaştığı yerde zorlu kalıntılar bırakır. Bu nedenle plastik boyaların sebep olduğu kalıntıları çıkarmak oldukça zordur. Plastik boya çıkarıcı ürünümüz ile bu zorlu kalıntıları nasıl çıkaracağınızı dert edinmenize gerek kalmıyor. Pratik şekilde uygulayacağınız kimyasal ile kısa süre içerisinde plastik boyanın yüzeyden çıkmasını sağlayabilirsiniz. Plastik boya hangi yüzeyden zarar vermeden çıkar hangi yüzeyden çıkmaz? Plastik boya lekeleri nasıl çıkar? DNC Kimya olarak boya sökücü kimyasal ürünlerimiz sayesinde duvar, zemin, metal yüzeylerden en uygun kimyasal ürünlerimiz ile plastik boyaları çıkarıyoruz.
Plastik Boya Lekesi Nasıl Çıkar?
Plastik boya lekesi nasıl çıkar sorusunun en iyi yanıtı boyanın kullanıldığı yüzel olmalıdır. Plastik boya uygulaması esnasında ev ya da işyerindeki kıyafet, kapı ya da parke üzerine boyanın sıçrayacağı aşikârdır. Kullandığınız boya, etkili bir plastik boya ise kazımaya ve silmeye karşı mukavemeti fazla demektir. Kullandığınız boya, silikonlu bir boya ise sıcak su uygulaması ya da kazıma ile boya kalıntılarını yüzeyden çıkarabilirsiniz. Kıyafetlerin üzerindeki boya kalıntılarının yok edilmesinde ise kıyafet yüzeyine bastırmadan tiner uygulaması tercih edilebilir.
Silinebilir boyalar, adından da anlaşılacağı üzere silinerek temizlenebilen boya türleridir. Bu boyaların üzerine dökülen lekeleri silerek temizleyebilirsiniz. Lekeleri çıkarmanın sorun olduğu boya türü ise silinme özelliği olmayan boyalardır. Söz konusu boyaların aşırı kirlenmesi durumunda sökülüp yeni boya yapılması gerekebilir. Bu durumda da plastik boya çıkarıcı kullanımından arzu ettiğiniz verimi elde edebilirsiniz.
Plastik Boya Nasıl Temizlenir?
Plastik voya nasıl çıkar? Duvar yüzeyindeki plastik boyanın çıkarılması için plastik boya çıkarıcı kimyasallara ihtiyaç duyabileceğiniz gibi parke ya da fayans gibi yüzeylerdeki plastik boya kalıntılarının temizlenmesi için de kimyasallardan istifade edebilirsiniz. Söz konusu kimyasallar çözücü etkisi ile boya kalıntılarını kısa sürede yüzeyden ayıracaktır. Bu sayede pürüzsüz ve temiz bir parke ya da fayans yüzeyine sahip olabilirsiniz.
Plastik boya kalıntıları kurumuş, zorlu leke halini almadı ise yaş boyanın sıcak su ile çıkarılması da mümkündür. Fakat su bazlı boyalarda sıcak su ile sonuç almanız çok zor olacaktır. Boya kurudu ise ilk etapta, yüzeyin hassasiyetini de göz önünde bulundurarak kazıma yöntemini deneyebilirsiniz. Bu uygulama da arzu ettiğiniz verimi almanızda etkili olmazsa plastik boya çıkarıcı uygulamasını tercih edebilirsiniz.
Plastik Boyayı Ne Çıkarır?
Plastik boyalar, yukarıda da kısmen bahsettiğimiz gibi silikonlu boyalara nazaran daha dayanıksız olan boya türlerindendir. Bu nedenle boyanın sökülmesi, diğer boya türlerine nazaran daha basit bir uygulama ile gerçekleştirilir. Fakat kurumuş plastik boyaların çıkarılması esnasında duvar yüzeyinde kalıcı lekeler kalabilir. Bu lekelerin temizlenmesi esnasında da plastik boya çıkarıcıların ilk kullanımında kalıcı çözüm geliştiremezseniz aradan belli bir süre sonra tekrar kimyasal uygulamasını tercih edebilirsiniz. Birkaç katlı boya katmanlarının çıkarılması esnasında ikinci bir kimyasal uygulamasına ihtiyaç duyabilirsiniz.
Duvardan Plastik Boya Nasıl Çıkar?
Klasik yöntemlerle duvardan boya sökme işlemi son derece maliyetli ve yorucu bir işlemdir. Bu nedenle mecbur değilseniz duvardan boya sökme yerine farklı alternatifler arayabilirsiniz. Duvardan boyanın sökülmesi gereken durumlar genellikle sentetik boyadan su bazlı boyaya geçiş aşamasında düşünülebilir. Sentetik boyalar, içeriğindeki bileşenlerden kaynaklı olarak hava akışını engelleyen boya türleridir. Bu nedenle küf oluşumuna neden olur. Söz konusu kötü görüntü ya da sağlıksız koşullarla karşılaşmamak adına duvardan boya sökme işleminin yapılması gerekir.
Boya yapılacak olan ortamda daha önceden yangın çıkmışsa, ortamda kötü bir koku da kalmış olacaktır. Bu kötü kokunun yok edilmesi adına eski boyanın çıkarılması gerekir. Boyanın cinsi, duvarın büyüklüğü gibi etkenler göz önünde bulundurularak nasıl bir yol haritası izleneceğine karar verilebilir.
Plastik boyalar, bir tür su bazlı boyadır. Fakat boyanın özelliğinden kaynaklı olarak sürtünmeye karşı dayanıksız bir boya çeşididir. Söz konusu boyalar için su bazlı olup silinme özelliği olmayan boyalar tanımını yapabiliriz. Yani plastik boyalar üzerinde leke oluştuğunda silme işlemi ile lekeler temizlenemez. Duvardaki dayanıklılığı diğer boyalara nazaran daha düşük olan plastik boyanın çıkarılması işlemi çok daha kolaydır. Plastik boya sökücü kimyasallar ile boyanın pratik şekilde yüzeyden ayrılması mümkündür. DNCOL PAINT CH ürünümüz bu anlamdaki ihtiyacınıza en iyi şekilde cevap verecektir.
Plastik Boya Lekesi Nasıl Çıkar?
Plastik boya çıkarıcı ürünümüz, duvardaki boyanın sökülmesinde etkili olduğu gibi plastik boya lekelerinin çıkarılmasında da son derece etkilidir. Boyanın yüzeyden sökülmesi için zımparalama yöntemi de tercih edilebilir. Zımpara işlemi esnasında mekânda yoğun şekilde toz meydana gelecektir. Özellikle kapalı ortamlarda yapılan zımparalama işlemi esnasında eşyaların üzeri naylon ile kaplanmalıdır. Fakat buna rağmen boya sökme işleminin arzu edilen seviyede gerçekleşmediği görülecektir.
Zımpara yapılacak olan duvarın büyük boyutta olduğunu düşünüyorsanız zımpara makinesinden de istifade edebilirsiniz. Kullanım esnasında maske ve eldiven kullanmanız sağlıklı bir işlem için çok daha idealdir. Duvardan çıkan toz, nemli bir bez ile temizlenerek astar ve yeni boya aşamasına geçilebilir.
Boya sökücü kimyasal kullanımı, zımpara kullanımına göre daha maliyetli olabilir. Fakat özellikle büyük alanlardaki boyaların sökülmesi için plastik boya sökücü ihtiyacı vardır. Yok denecek kadar az olan kokusu sayesinde boya sökücülerin kullanımında herhangi bir sağlık sorunu ile de karşılaşmazsınız. Aynı zamanda ürünün kısa süre içerisinde etki göstereceği ve yeni boyanın kalıcılığına katkı sağlayacağı düşünüldüğünde maliyet verimlilik analizinin yüksek olduğu görülecektir.
Plastik boya çıkarıcı uygulaması son derece basittir. Duvardaki boyanın üzerine kimyasal tatbiki yapıldıktan sonra belli bir zaman geçmesi beklenir. Yaklaşık 30 dakikalık süre bekleme süresi için yeterli olacaktır. Yumuşayan ve çözünen boya, basit bir spatula ile duvar yüzeyinden ayrılabilir.
Duvardan boya sökme işlemi tamamlandıktan sonra eski boya kalıntılarının tamamen yüzeyden ayrılmasını bekleyin. Küçük kalıntıların tamamen yok edilmesi için uygulama sonrasında duvarı nemli bir bezle silebilirsiniz. Bu sayede yeni yapılacak olan astar ve boya uygulamasından çok daha verimli sonuçlar alacağınızı görebilirsiniz.